L'Enramada de Guissona omple de flors les Fonts del Poble

El proper diumenge, 9 de juny, Guissona torna a celebrar l'Enramada. Aquesta festa, que es celebra anualment, ret homenatge a la Mare de Déu de la Salut ubicada a les Fonts del Poble.


Els principals protagonistes de la celebració, les arrels de la qual es remunten a temps immemorials, són els infants i joves de la vila. La festa comença a les 11 del matí, quan els músics inicien una cercavila, des de la plaça del Bisbe Benlloch, pels carrers de Guissona i recullen els nens i les nenes. Les nenes, de dues en dues, porten un cistell ple de pètals i paperets de colors. Els nens porten una coca damunt una fusta sobre el cap i es dirigeixen a l'església on es beneeixen les coques i les paneres. En sortir de l’església, els infants s’adrecen a la font de la Salut, on les nenes llencen el contingut dels cistells enlaire en honor de la Verge que hi ha al recinte. Mentrestant. els nois van a la plaça del Vell Pla que és on els organitzadors comencen a tallar la coca i l’ofereixen al públic assistent.


Aquest any, amb l'objectiu de promoure la festa, des del Pla Educatiu d'Entorn i la Regidoria de Cultura s'han engegat actuacions paral·leles a la festivitat.

En primer lloc l'Auca de l'Enramada, concurs que es fa a les escoles i que consisteix en pintar els dibuixos i buscar rodolins pels diferents comerços de la vila.



Posteriorment a la festivitat, en el mes de juliol, es realitzarà el Taller d'Enramada. El taller consistirà en decorar les paneres i fustes típiques de l'Enramada.

La tercera actuació consisteix en deixar una coca i una panera gegant a les escoles de Guissona per tal d'explicar i promocionar la festa entre els escolars i, d'aquesta manera, assegurar la continuïtat.



L’Enramada és una festa que es celebra únicament a Guissona, amb característiques pròpies i distintives que omple de flors i de colors els carrers i places de la vila. 


Les imatges procedeixen de www.guissona.net  

 

 

Comentaris