SantRUNmon, una cursa amb una triple vessant: competitivitat, superació i descoberta


El diumenge 7 de febrer tindrà lloc la quarta edició de la cursa SantRUNmon, una competició atlètica de 20 quilòmetres de recorregut que té com a punt de sortida i d’arribada el nucli de Sant Ramon. 

La cursa, que està plenament consolidada tant pel que fa al nombre de participants com d’organització i recorregut, implica una triple vessant. D’una banda, l’al·licient participatiu i de competició propi de participar en una cursa on prenent part unes 300 persones.



D’altra, la cursa ofereix un seguit d’obstacles en concordança amb la tendència de plantejar reptes com la superació d’un recorregut escarpat, de desnivells considerables i del rigor de l’hivern segarrenc. 



Però a més, la SantRUNmon ofereix l’oportunitat de la descoberta dels municipis de Sant Ramon i Estaràs que és per on transcorre. El recorregut passa per racons amagats de gran bellesa i que ens ajuden a descobrir el patrimoni cultural i natural d’aquesta part de la Segarra i a entendre la seva evolució. Petits pobles, castells, esglésies, elements d’arquitectura popular... i un entorn natural privilegiat ens acompanyaran al llarg de tot el circuit. 



La possibilitat de preparar-se per la Marxa dels Castells de la Segarra, que se celebra poques setmanes després, i el fet de ser una cursa rural en temporada de curses d’asfalt són dos dels trets distintius de la SantRUNmon.




L’organització va a càrrec de persones del municipi de Sant Ramon que estan vinculades amb diferents modalitats del món esportiu. En làmbit de gestió, la cursa està organitzada des de l’Associació de joves de Sant Ramon. Compta amb voluntaris i col·laboradors.

Paral·lelament a la cursa per adults, el Consell Esportiu de la Segarra organitza una cursa infantil escolar per nens i nenes de 2 a 16 anys.

Informació i imatges extretes de: https://santrunmon.wordpress.com/ 

Comentaris