Sopar maridatge entre els vins i la gastronomia de la Segarra a La Mallola de Sanaüja.

La tupina i els vins del Celler Comalats es van unir, divendres 4 de novembre, en el marc de les III Jornades Gastronòmiques organitzades pel Consell Comarcal de la Segarra. 

Les III Jornades Gastronòmiques de la Segarra ens donen la possibilitat durant tot un mes de degustar els diferents plats elaborats amb tupina que ens proposen els restaurants adherits a aquesta iniciativa. A més, des de l’Àrea de Promoció Econòmica i l’Àrea de Turisme del CCS s’han organitzat un seguit d’activitats paral·leles i complementaries a aquestes Jornades.

Coca de sardina amb encenalls de tupina


La darrera de les activitats ha estat un sopar maridatge al restaurant La Mallola de Sanaüja on els vins de Celler Comalats, DO Costers del Segre, van acompanyar quatre plats preparats per a l’ocasió.

Selecció de vins Celler Comalats


El vi rosat de Comalats va acompanyar l’entrant de carpatxo de gamba. Es tracta d’un vi amb un gust de maduixes i fruites vermelles, molt fi en boca i amb poca acidesa. La coca de sardina amb encenalls de tupina es va servir amb un vi negre jove, amb sulfits; equilibrat i amb un puntet d’astringència i acidesa molt adequat per la menja d’aquell moment. El bacallà gratinat amb musselina d’all i codonyat va anar acompanyat d’un vi negre sense sulfits, més fi que l’anterior, més adequat per acompanyar el bacallà. Finalment, la galta de vedella amb salsa de prunes, es presentar amb el gran reserva de Comalats; un vi de dos anys que ha reposat en bótes de roure francès i americà. Un vi amb cos que representa la personalitat de Cellers Comalats i de la Segarra.

Vinyes Comalats, Ametlla de Segarra, DO Costers del Segre


Al sopar hi van assistir una vintena de persones entre els quals hi havia diferents representants del Consell Comarcal: el vicepresident Sr. Josep Llobet, el conseller de joventut Sr. Jordi Porta i el conseller de turisme Sr. Vicenç Roig que va fer la presentació de l’acte. 

Presentació de l'acte a càrrec de Vicenç Roig, conseller comarcal de turisme 


Els amfitrions van ser la família Vilella Martínez, propietaris del restaurant La Mallola de Sanaüja. Eva Bonet, de Celler Comalats, va donar una àmplia explicació sobre els diferents processos de producció per aconseguir uns vins de qualitat com els que es van mostrar en el tast. 

Eva Bonet, Celler Comalats; Vicenç Roig, CCS i Joel Vilella, restaurant La Mallola


La vetllada va ser un exercici excepcional on es va poder experimentar en primera persona l’evolució dels vins i la qualitat de la cuina de la comarca.

Els restaurants on fins al dia 20 de novembre es pot degustar diferents plats elaborats amb tupina són: Cal Guim (Cervera), La Marinada (Cervera), Restaurant Nard (Guissona), Cal Solé Xic (Claret), La Redolta (Florejacs), Torrecombelles (Sanaüja), La Mallola (Sanaüja), l’Antic Forn (Cervera) i Hostal Palouet (Palouet)
Per més informació: www.lasegarra.org





Comentaris