Gent del món que descobreix la Segarra

En els últims tres mesos (abril, maig i juny) unes tres-centes persones de Catalunya i del món han visitat la Segarra gaudint d’una experiència eqüestre en contacte amb la natura, amb visites a pobles medievals de la Segarra i comarques veïnes i on la gastronomia té un paper molt important.


Cal Perelló, a l’Ametlla de Segarra, acull turistes d’arreu de Catalunya, dels Estats Units i de més de vint-i-tres nacionalitats diferents (Austràlia, Xina, Japó, Israel, Malàisia, Canadà, Regne Unit, Rússia, Mèxic, Vietnam...) que acompanyats pel David gaudeixen d’una vivència que consisteix a raspallar i ensellar els cavalls per cavalcar uns 15 quilòmetres entre sembrats de cereal, ametllers, oliveres i les vinyes tot fent camí cap a pobles de la subcomarca de Comalats. De tornada a l’Ametlla, els hostes gaudeixen d’un dinar casolà. 




Turisme d’experiències 

El concepte de turisme d'experiències és una important tendència per sortir de la monotonia del turisme de masses o atraure turistes en els llocs menys afavorits en aquest aspecte. Aquest tipus de turisme és el mitjà per arribar ara al turisme d'emocions.




La tendència turística actual planteja que els viatges han de ser propostes per sentir emocions. La clau resideix en dissenyar vivències irrepetibles que ens allunyin de la quotidianitat i crear així records memorables. Això és el que s’ofereix des de cal Perelló a l’Ametlla de Segarra i així ho manifesten amb els seus comentaris les persones que han gaudit de la ruta medieval a cavall. 




Aprofitar l’atractiu turístic de Barcelona

Barcelona és una de les capitals mundials del turisme. La ciutat s’ha situat en l’imaginari col·lectiu internacional i ha aconseguit transmetre valors de creativitat, qualitat, atmosfera cosmopolita...  Tant és així que el 40% dels turistes que visiten la ciutat són repetidors i cal oferir-los-hi nous incentius. 


Hem d’aprofitar l’atracció de Barcelona en mercats internacionals per atraure turistes a la Segarra. El turisme es troba immers en un procés profund de transformació, cal generar noves centralitats i descongestionar els centres actuals cosa que pot suposar una oportunitat pel sector turístic de la comarca. Cal Perelló n’és un exemple!

Imatges: Cal Perelló i Mariajosep Jové

Comentaris